Diáktábor, 2. nap – Mezőség

Nagy ébresztés volt ma reggel! Ukulele- (bébigitár :D ),  ének- és  csörömpölő-valami hanggal költöttük az embereket. Volt nagy lárma és Republiczene (jóóóóóóreggeltkivánunk!)

… ezután köszöntöttük a napot (Szia Nap!), kergetőztünk, és „megráncigáltuk egymás farkát”!

Reggeli után előadás-sorozat vette kezdetét, átbolhásztuk a Mezőség témát Deme Ágnes előadásában, majd biciklituráztunk erdély kastélyai közt Haba Tündével (Sünivel :) )

MIután megokosodtunk, megtudtuk hogy mi is az a gereben és mire is használják.

A gerebennel fésülgették régebb a gyapjút, és így mi is megpróbálkoztunk vele (lehet, hogy nem olyan szakszerűen mint nagyanyáink). Ezek után egy kis nemezelőtűvel babrálni kezdtük a gyapjúszálakat, és csodák csodája alakult ezzé-azzá!

Ezen kívűl persze elmaradhatatlan a kesztyűdobálós-vizezős játékunk! Senki nem úszhatja meg szárazon!

…egy kiadós finom csodálatos eszméletlennnagyonjó isteni ínycsiklandó ínyenc hagyományos mezőségi ebéd után (kezsitlábátcsókoltassukBotiszakácsnak!).

… és még mindig volt energiánk a mezőségi táncokat imitálva csetleni-botlani!

Egyszóval hoztuk a formánkat ma is :) De hát ekkora teljesítmény után igazán megérdemlünk egy-két-három-négy-öt-sok zsíroskenyeret (bónusz hagyma-paprika) esetleg tej-vaj-sajt, és aki bírta gyomorral még sárgadinnyét is lakmározott!

Jóéccakátot!

Blogírók: Kelemen Anna, Balázsi Bence, Kelemen Boglárka, Szűcs Brigitta, Szabó Janka

Fotók: Gábos Albin, Szász Kriszta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>