II. Diáktábor, utolsó nap

A tábor utolsó napja a kiértékelésről, búcsúzkodásról, majd egy utolsó biciklizésről szólt.

De mindezek előtt könyvkötéssel kísérleteztünk: bekötöttük a Diáktábor munkafüzetét, melynek lapjait nap mint nap magunkkal hordoztuk, töltögettük.

A kiértékelőn kiderült, hogy mindenki fantasztikusan érezte magát és rengeteg új dolgot tanult a Homoród-mentéről és Erdély néprajzi tájegységeiről.

Egy gyors csoportkép következett az új Diáktáboros pólóinkba bújva, majd búcsúzkodás, és újra biciklire pattantunk, egészen az udvarhelyi buszállomásig, ahonnan mindenki hazafele vette az irányt. A következő Diáktáborig :)

Bővebben



II. Diáktábor, ötödik nap

Homoródszentmárton – Homoródszentpál – Karácsonyfalva

A táborlakók ötödik napja érdekesen kezdődött, hiszen a lányok, amikor felébredtek, és meglesték magukat a tükörben, igencsak elcsodálkoztak festett bajszaikon:)  A fiúk pedig reggel takarók nélkül ébredtek. De szerencsére mindenki megúszta ép bőrrel, és nem volt harag! A reggeli “meglepetések” és torna után elindultunk Homoródszentpál irányába, ahol találkoztunk Szabó József madarásszal, aki körbevezetett a Nagytavak körül, és bemutatott néhány madárfajt. Bővebben



II. Diáktábor, negyedik nap

Homoródszentmárton – Lókod – Kénos – Gyepes – Homoródremete

A negyedik nap reggelije és a Zsófi által vezetett biciklis torna után, amikor már minden testrészünk ráhangolódott a mozgásra, nekivágtunk a Lókodhoz vezető útnak. A falu felé kissé megvert az eső, de ez sem vette el a kedvünket a biciklizéstől és felfedezéstől. Bővebben



II. Diáktábor, harmadik nap

Homoródszentmárton – Abásfalva – Homoródkeményfalva 

Ma reggel is sípolt a ,,kisvonat’’ (vonatsípot utánzó fütty), ami az ébredés idejét jelezte. A reggeli közben a tegnap sütött házikenyeret fogyasztottuk túróval, zöldséggel és felvágottal, majd a reggeli torna örömét élhettük át. Kis pihenő után várt a bicikli nyerge és nekivágtunk a túránknak. Bővebben

 

II. Diáktábor, első nap

Székelyudvarhely – Homoródszentmárton

Délután 4-kor találkoztunk a székelyudvarhelyi buszállomáson, ahol minden csomagot begyúrtunk az Opelbe, majd nekivágtunk a Homoródszentmárton felé vezető útnak. A város széléig az autóval együtt haladtunk, majd mindenki átváltott a saját tempójára: voltak tépetők, na meg haladók is. Voltak, akik dombra felfelé igénybe vették a push-bike üzemmódot. Az ereszkedő sem nyújtott vígabb perceket, mivel egy szakaszon kirázta belőlünk a lelket is, de ez nem vette el a kedvünket a biciklizéstől. Bővebben



II. “Erdély elvarázsol” Diáktábor – társadalomtudományi tehetségsegítő tábor*

2013. augusztus 26-31. között Homoródszentmártonban kerül sor a II. “Erdély elvarázsol Diáktáborra. Idén a Homoród-mentét fedezzük fel. Részletek a táborról az Élő Erdély Egyesület honlapján találhatók, a tábor mindennapjairól blogunkban fogunk beszámolni.

A Diáktábor partnerei

Erdélyi Tehetségsegítő Tanács

Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet

Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

BBTE Magyar Néprajz és Antropológia Tanszék

A Diáktábor támogatói

*A tevékenység része az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács (ETT) 2013-as “A siker útjai: nyári tehetséggondozási programok Erdélyben” című programjának, amely a Nemzeti Tehetség Program NTP-TPEM-M-MPA-12 pályázatának támogatásával zajlik. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg. A pénzügyi lebonyolítást a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) vitelezi ki a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) háttértámogatásával.



Diáktábor, 5. nap – Búcsú nap

A reggeli ébredést nem siettük el.  Tíz óra magasságában ébredt a csipet-csapat, akkor is csupa lehajtott fejű, álmos faceket láttunk.  Az éjszakai „egyet  maffiázunk”-ból  lehet, hogy több is lett és jóóó későre  aludt el a város.  Egy finom kis reggeli, tej, tea után készen állt a csapat az utolsó nagy megmérettetésre, a Torpedós vetélkedőre.

Bővebben