II. Diáktábor, első nap

Székelyudvarhely – Homoródszentmárton

Délután 4-kor találkoztunk a székelyudvarhelyi buszállomáson, ahol minden csomagot begyúrtunk az Opelbe, majd nekivágtunk a Homoródszentmárton felé vezető útnak. A város széléig az autóval együtt haladtunk, majd mindenki átváltott a saját tempójára: voltak tépetők, na meg haladók is. Voltak, akik dombra felfelé igénybe vették a push-bike üzemmódot. Az ereszkedő sem nyújtott vígabb perceket, mivel egy szakaszon kirázta belőlünk a lelket is, de ez nem vette el a kedvünket a biciklizéstől.
Megérkeztünk a szállásra, majd gyors honfoglalás után egy még gyorsabb bemutatkozó kör következett. Elsőként Szabó Árpád Töhötömmel beszélgettünk, aki a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Néprajz Tanszékéről érkezett. Elmesélt egy történetet, ami magába foglalta azokat az elemeket, amellyel a néprajz foglalkozik. Finom vacsora után Pozsony Ferenc néprajzkutató tartott egy előadást Erdély tájegységeiről. Ezután közös játékokkal töltöttük az időnket, majd „már” korán lefeküdtünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>