II. Diáktábor, második nap

Homoródszentmárton – Almás

A kedd reggel álmosan csordogált be az ablakon.

A fárasztó reggeli torna után felkapaszkodtunk a Leányerdőn keresztül Homoródalmás dombjaira a hőn szeretett biciklijeink nyergében.

Épp hogy megérkeztünk Homoródalmásra, Ibi néni…

…egyből odaállított dagasztani a lángos tésztáját. Később könyékig kovászosan dolgoztuk bele lelkünket heti kenyerünkbe.

Miután megettük a lángost…

 …pihentünk

…és még mindig pihentüüüünk!

Lazítás közben Ibi néni bedobálta a kenyereket a kemencébe, ráadásképpen káposztalevélbe csavart cipókat is készített. A zsúfolt program után még mindig várt ránk egy állomás: a sajtkóstolás. Ezután meghallgattunk egy előadást is. Mihály János a Homoród-mente történelmét vázolta nekünk dióhéjban.

…és elindultunk vissza a szállásra.

Hazafelé menet az időjárás és a juhászkutyák összefogtak ellenünk, de leküzdöttük a nehézségeket, és magunkévá tettük azt a szólást, hogy „Nincs rossz idő csak gyenge ember”.

És a vacsora után rávettek minket, hogy írjuk meg EZT a beszámolót a mai fantasztikusan fárasztó és szuper rázós napunkról. Szóóval mi: Petres Erika, Konnát Levente, Konnát Árpád és Kelemen Anna voltunk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>