II. Diáktábor, ötödik nap

Homoródszentmárton – Homoródszentpál – Karácsonyfalva

A táborlakók ötödik napja érdekesen kezdődött, hiszen a lányok, amikor felébredtek, és meglesték magukat a tükörben, igencsak elcsodálkoztak festett bajszaikon:)  A fiúk pedig reggel takarók nélkül ébredtek. De szerencsére mindenki megúszta ép bőrrel, és nem volt harag! A reggeli “meglepetések” és torna után elindultunk Homoródszentpál irányába, ahol találkoztunk Szabó József madarásszal, aki körbevezetett a Nagytavak körül, és bemutatott néhány madárfajt. Láttunk sirályt, búbos vöcsköt, gémet, hattyúcsaládot, és volt szerencsénk látni a ritkaságnak számító fekete gólyapárt is.

Ugyancsak Szentpálon Geréd Gábor és Forrai Tibor megvendégeltek bennünket sült hallal és kolbásszal az iskolában. Mindenkinek kidülledt a hasa. A teli hason kívül  az eső is nehezítette az indulást.  Míg Karácsonyfalvára értünk, sikerült bőrig áznunk, de ez nem rontotta el a kedvünket, sőt motivált a továbbhaladásban.

Megküzdöttünk a dombokkal és átérkeztünk Karácsonyfalvára, ahol a templomot vettük célba. A tiszteletes asszony elmondta a fontosabb tudnivalókat a templomról, utána Kósa Béla, a Csíki Székely Múzeum művészettörténésze tartott egy interaktív előadást a falon található freskókról és az összes tudnivalóról, ami a templomhoz kapcsolódik, a harangtól a templom tájolásának jelentőségéig.

A hazafele vezető út sem volt gyerekjáték, hiszen megsötétedtünk, de feltaláltuk magunkat, és jól elszórakoztunk. :)

Az egész napos tekerés után kézműveskedésre is maradt még kedv. Éjszakába nyúlóan bevásárló szatyrot festettünk és tűvel nemezeltünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>